Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/bglegis/public_html/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 214

Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/bglegis/public_html/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 214

Търговско право - I част. Кратка информация.Право, иконимика, дипломи, реферати, теми, лекции, съвети, кредити, депозити, банки
Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Търговско право - I част. Кратка информация.

Posted by jafiso 
Търговско право - I част. Кратка информация.
October 21, 2009 01:30PM
Re: Търговско право - I част. Кратка информация.
October 23, 2009 03:21PM
Колега един въпрос, защо пише І-част, това значи ли ще имаме изпит и по втора част?
October 26, 2009 11:05AM
Да. Материята за изпита вече е разделена на две части като съответно птрвата е първи семестър, а втората втори и се държат два отделни изпита в края на всеки един. Направено е с цели да се раздели материята за да не е толкова тежко изучаването й за един изпит (това са думите на проф. Стефанов). Мисля за първа година се прави по този начин изучаването на дисциплината.
November 23, 2009 09:12AM
Изпита бе ужасен т.е теста, мен ме скъса дайте инфо как протече нататък устното изпитване?
November 23, 2009 02:56PM
От колегите-близки, всички са искали оценката от теста и нямам засега информация от устното, т.к. е било само за повишаване при положение, че си издържал теста.
December 22, 2009 09:17AM
Жалко колеги на 21.12 се явих отново и ми писа вече двойката, незная къде съм сгрешила в теста а той бе много труден, пък толкова мн четох, подготвях се от лекции от интернет и търг. закон до чл.60. Дайте съвет от къде да чета другаде за да успея да го взема този изпит, накои има ли информация кога вероятно ще има дата за поправка????
February 17, 2010 11:58AM
колеги кажете кои въпроси включва първата част по търговско право ?
February 17, 2010 04:14PM
Колеги, а втората част кой я води, че не мога да присъствам на лекции. Има ли някакви специфични изисквания?
February 22, 2010 02:47PM
Търговско право - втора част е при гл.ас. д-р П. Сарафов. Лекциите и упражненията лично сп. мен бяха много полезни, т.к. се обясняваха не малко работи, които не ги пише в учебниците. Упражненията бяха водени от ас. Тянкова като на тях се разискваха казуси (да подчертая действителни, а не учебни), след което писахме менителница и се разискваха особености на Запис на заповед.

Относно изискванията - има едно преди всичко и то е да се знае. Изпитът е сериозен и предполага съответната подготовка. Ще се състои от 2 части:

1) тест - 6 въпроса (за допустимост); за да бъде издържан са необходими 3 точки от 6 възможни; отворени въпроси и повече от един възможен отговор ще бъдат включени; ако бъде издържан се преминава към

2) устната част, при което въпросите обхващат цялата материя; предполагат се добри знания по ГП - обща част, ОП и ТП - първа част.

Беше препоръчано (меко казано) да се чете от учебници, а не от други несигурни изотчници.

Това е най-накратко информацията предоставена за изпита от гл.ас.д-р Сарафов.

Edited 1 time(s). Last edit at 02/22/2010 03:08PM by jafiso.
February 27, 2010 08:08AM
Много благодаря за изчерпателната информация, колега thumbs up
April 21, 2010 01:15AM
Много се извинявам за безпокойството, но бихте ли били така добри да ми кажете, как мога да се снабдя с учебниците на Проф. д-р Г. Стефанов, тъй като за изпита трябва да уча от тях? smiling smiley
Тестовете по търговско право
December 10, 2009 09:28AM
Re: Тестовете по търговско право
December 10, 2009 10:44AM
December 10, 2009 11:10AM
това е примерен тест, аз питам за тестове от изпита 28.11.
December 10, 2009 12:52PM
Хм, с голям брой колеги говорих и нямаше някой да е записал въпросите. Ще питам един колега с пословична памет и мога да те ориентирам, пак по-добре ще е от нищо. Иначе ако излезе нещо ще ги постна веднага. Успех, че не е леко thumbs up
December 11, 2009 12:12PM
Ок, много ще съм ти благодарна.
December 15, 2009 01:04PM
Някои има ли тестовете бе колеги!!!!!!
Въпрос ??????
January 06, 2010 03:47PM
Аз съм задочно право 4-ти курс,мога ли да се явя на изпита по търговско право І част при Г.Стефанов през януари с редовно обучение, след като ме скъса на поправката през декември?? Какви са датите за изпитите ?

Edited 1 time(s). Last edit at 01/07/2010 08:36AM by renate.
Лекции по търговско право??
September 19, 2009 01:50PM
Трявбат ми лекции по ТП. Имам при "Жоро Бармана". Казаха ми, че навсякъде където предава пуска все едни и същи изпитни тестове. Ако е вярно и някой има тези въпросни тестове нека помага. Меси предварително
Re: Лекции по търговско право??
September 21, 2009 01:54AM
Лекциите няма да ти помогнат.Трябва да се чете яко...а и това не е гарант,понеже теста според моето лично мнение е доста неясен и объркващ!Има подвеждащи въпроси и дори да си чел има голяма вероятност да не се справиш,малко е и до късмет!Имам лекции,имам и учебник но е на хартиен преносител,провери в материалите в сайта,мисля че има нещо което ще ти помогне.Успех!
October 25, 2010 06:02PM
Уф теста е много гаден!
October 26, 2010 12:54PM
Определено е гаден! И за тези, които не са ходили на редовна дата, съветът ми е да четат абсолютно всичко, до най-малката подробност, защото всичко може да се включи в теста, а най-гадното е че не е буквално включено в теста, а изведено от контекста и трябва да се мисли логически! Така че успех на всички!
October 27, 2010 10:36PM
А аз бих добавил и много късмет! thumbs up Ще им трябва, защото само с четене няма да стане. Въпросите не са много ясни, получава се и двусмислие, което допълнително обърква. Честно казано не разбирам кому е нужно това, какво се цели да се докаже?! Иначе материята не е толкова сложна, но имам чувството, че изкуствено се усложнява с тези " тестове по немски модел ". Е аз успях и признавам си с много късмет. Така че искрено желая на всички, които ще се явяват на поправката УСПЕХ!!!thumbs up Ще стискаме палци!!!
November 07, 2011 10:01AM
November 08, 2011 10:36AM
November 08, 2011 11:32AM
Лекции и материали - от форумите. Пък това с учебника изобщо не ми се коментира, в светлината на ЗАПСП. thumbs down

Edited 1 time(s). Last edit at 11/08/2011 04:52PM by jafiso.
November 09, 2011 07:08PM
колеги, да разбирам ли че ако изкарам теста ..... и ако оценката е примерно 4...означава ли , че ще трябва да сядам устно след като на мене тази оценка ми стига?
November 10, 2011 10:14AM
Миналата година всички преминали успешно теста ни изпита устно! Но теста е супер объркан, така че четете много внимателно въпроса и отговорите, ама много внимателно наистина! Успех!
November 13, 2011 09:37AM
Колеги а как протича устното изпитване ?Трябва ли да си теглим въпрос или той задава различни въпроси от целия учебник.?
November 13, 2011 08:53PM
Той задава въпроси, миналата година изпитваха и асистентите! Първо проверява дали сте в списъка му - т.е. ходили на лекции, и тогава задава въпроси
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login