Право, иконимика, дипломи, реферати, теми, лекции, съвети, кредити, депозити, банки
Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Привципи на организация на счетоводството

Posted by renate 
Привципи на организация на счетоводството
February 10, 2011 10:08AM
Колеги моля за помощ дайте инфо за този изпит и материали от къде да се чете?????
Re: Привципи на организация на счетоводството
February 10, 2011 11:08PM
Има учебно помагало, което се продава в познатите книжарници.
February 11, 2011 01:23PM
Колеги казаха че това помагало било пълно със задачки-математически, та изпита - тест или устен, писмен как ще протиче???
February 11, 2011 10:59PM
Задачите не са математически,а счетоводни.Изпита ще е писмен,вероятно тест.Счетоводни записвания няма да се искат за изпита.
February 12, 2011 10:57AM
Май този не е от задължителните изпити, колеги smiling smiley Значи може и да не се явяваме!
February 12, 2011 07:43PM
Ако стигат кредитите, което чух слухове, че е така, но не съм изчислявал, мисля че няма пречка. winking smiley
February 15, 2011 02:46PM
Кой знае колко кредита трябва да са? Аз до сега съм се явявала на всички изпити, без пропуски, та ако мога да го прескоча този ще бъде добре, ама колеги дайте инфо?
February 15, 2011 04:55PM
300 с държавните изпити , но не рискувайте без изрично да сте питали нашата чудна инспекторка smiling smiley
March 11, 2011 09:33PM
8. За получаване на образователно-квалификационна степен
“магистър” се присъждат не по-малко от 300 кредита, като 15 от тях са
за успешно издържан държавен изпит, или защитена дипломна работа.
March 21, 2011 09:50AM
Колеги, търся съмишленици за изпита на 02.04.2011 и 08.04.2011 г. които да са от гр. Бургас за да си поделиме разходите за пътуването. Ако има желаещи да пишат на мейл maimunata@dir.bg като оставят данни за обратна връзка. Благодаря предварително.
March 21, 2011 03:14PM
Колеги това помагало как се казва да не е Теория на счетоводството?
March 21, 2011 08:35PM
Мария Павлова, Счетоводство - учебно помагало.
March 22, 2011 08:52AM
Колеги този предмет и много труден, днес ми изпратиха примерни тестове от които страшно много се оплаших, та те са за счетоводители
March 22, 2011 09:22AM
Въпросите са от помагалото и това тестовете дадени на самия изпит. След всяка глава в помагалото има въпроси и решения на задачи. А задачите в теста дори не е задача а само една статия което решение е от два реда посочва се дебит сметката и кредит сметката и готово smiling smiley
March 22, 2011 02:15PM
Благодаря колежке !
March 24, 2011 08:40AM
Нали нямаше да има задачи? eye rolling smiley
March 24, 2011 05:59PM
А сигурно ли е,че ще бъде тест?
March 27, 2011 02:36PM
Така е казала уж.
March 28, 2011 12:37PM
Колеги не знам за вас , но аз си закупих това прословуто помагало и от прочетеното нищо съществено не разбрах, както и от задачите, направо съм на ВИЕ с това счетоводство.
March 28, 2011 11:29PM
Не си само тиwinking smiley Всичко е написано толкова абстрактно,че да се чуди човек какво чете...А всъщност ако има кой да ти обясни се оказва,че не е толкова сложно!!!
March 28, 2011 11:58PM
Така е колеги. Направи ми неприятно впечатление, че информацията в помагалото не е достатъчна за отогвор на тестовете.

В такъв случай ако ще бъде подобен тест от къде да намерим информация? moody smiley
March 29, 2011 10:03AM
Колеги разговарях с Валя-секретарка на юрид.та тя ми каза че от факултативните трябва да имаме 200лекторски часа, та ако искам да не се явя на това счетоводтство да предам реферат по Български конституционализъм.
March 29, 2011 01:17PM
А този пък реферат какво отношение има? И ако е към тази дисциплина защо е на тема "Български конституционализъм"? Аз ли съм тъп или всичко е много объркано?
March 29, 2011 05:13PM
И аз не разбрах логиката , прегледах факултативните дисциплини и не виждам във връзка с коя може да се предаде такъв реферат confused smiley
March 29, 2011 05:18PM
Ако трябва да имаме общо 200 лекторски часа по факултативните дисциплини, то общо посочените в учебния план са 267, но ние не сме карали Държавно регулиране на стопанската дейност и Защита на правата на човека - поправете ме ако греша остават 222 часа тоест каквото и друго да махнеш падаш под границата от 200 .. eye rolling smiley
March 29, 2011 11:14PM
Ако има някакво значение - не знам дали подобно изискване (за 200 часа лекторски часове) има нормативна опора. Изискванията, които са ми известни са следните:

НАРЕДБА № 21 от 30.09.2004 г. за прилагане на система за натрупване и трансфер на кредити във висшите училища

Чл. 13 За специалностите, по които се предвижда обучение само за придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър", са необходими не по-малко от 300 кредита, като 15 от тях са за успешно издържан държавен изпит или защитена дипломна работа.

НАРЕДБА за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист"

Чл. 6. (1) Обучението за придобиване на висше образование по специалността "Право" на образователната и квалификационна степен "магистър" е с продължителност не по-малко от 10 семестъра и с минимален хорариум 3500 учебни часа.
(2) При задочната форма на обучение хорариумът не може да бъде по-малък от 60 на сто от хорариума по ал. 1.

Положението с реферата е необяснимо. Независимо всичко реших да не мисля повече за всички неясноти, защото времето тече.

Иначе ако някой може да допълни със законови основания всички изисквания към нашето обучение, бих се радвал много, защото ми омръзна да сме в подобно информационно и нормативно неведение.

Edited 3 time(s). Last edit at 03/29/2011 11:21PM by jafiso.
March 30, 2011 09:53AM
Да поясня колеги, въпросният реферат е за запълване на лекторските часове на факултативните предмети, напр. за счетоводството са 27часа, същите часове са и за реферата.
March 30, 2011 01:35PM
Такаааа .. към коя факултативна дисциплина е този реферат ? Няма как да има факултативна дисциплина "реферат" нали ? smiling smiley smiling smiley Ок , ще запълва лекторските часове т.е. все едно си карала друга факултативен предмет и този реферат трябва за оценка по нея .. но кой е този предмет??

Edited 1 time(s). Last edit at 03/30/2011 01:39PM by proletna_luna.
March 30, 2011 03:46PM
renate:
"Да поясня колеги, въпросният реферат е за запълване на лекторските часове на факултативните предмети, напр. за счетоводството са 27часа, същите часове са и за реферата."

И какво е "пояснението" така и не разбрах? Първо, къде е установено изискването за лекторски часове и второ, към коя дисциплина се отнася този "реферат"? Не се заяждам, но е абсурдно.

Edited 3 time(s). Last edit at 03/30/2011 03:51PM by jafiso.
April 01, 2011 11:35AM
Колеги реферат по предмета Български конституционализъм, но аз реших да не се явявам на този изпит.Упех на другите.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login