Право, иконимика, дипломи, реферати, теми, лекции, съвети, кредити, депозити, банки
Изпълнение на наказанията
October 04, 2011 02:08PM
Колеги,

Моля всеки, който е присъствал на лекции по предмета да сподели тук информация относно дата, подробности за изпита, отпадащи въпроси, особености и т.н.

P.S. Отправям молба към всички, които разполагат с информация и за другите изпити, да създадат съответните раздели. Аз лично успях да присъствам изцяло само на ГПП и на част от Нотариат и Търговска несъстоятелност. Вярвам, че ще е полезно на всички да разполагат с актуална информация. Благодаря предварително.

Edited 2 time(s). Last edit at 10/04/2011 02:11PM by jafiso.
Re: Изпълнение на наказанията
October 04, 2011 08:00PM
Дали някои от лекциите [bglegis.com] стават.
Последно има добавени от УНСС
October 07, 2011 10:20AM
Интересно и аз чакам за същата информация! На лекциите споменал за възможна дата 15.10 но все още няма публикувано в сайта.
Да допълня говоря за Изпълнение на наказанията- писмен ,ще даде два въпроса.
October 07, 2011 11:45AM
Quote:
Дали някои от лекциите [bglegis.com] стават. Последно има добавени от УНСС]

Не, не са актуални.
October 07, 2011 04:10PM
Дати -06.11.2011 - Нотариат - тест, който според колеги от предни години не е страшен, ако си прочел малко лекции и закона за нотариусите
04.12.2011 - Търговска несъстоятелност и Кооперативно право и двата са под формата на тест, като на кооперативно може да не се явяваме, ако сме взели застрахователно и банково.
Изпълнение на наказанията - за датата нямам идея, някой ако знае да сподели, но темата е винаги една и съща-Места за лишаване от свобода.

Чакам ако имате информация за датата по изпълнение на наказанията.winking smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 10/10/2011 10:20AM by proletna_luna.
October 11, 2011 03:32PM
19.11.2011 г. - Изпълнение на наказанията.
October 12, 2011 08:29PM
smileys with beer Благодаря ти winking smiley Най-накрая сесията е само в почивни дни smoking smiley
October 14, 2011 03:50PM
Да и аз на това се радвам! Това за кооперативно право ВЯРНО ЛИ Е наистина ли може да не се явяваме ? информацията сигурна ли ти е?

Edited 2 time(s). Last edit at 10/14/2011 03:53PM by renate.
October 16, 2011 02:04PM
По принцип доколкото разбрах последно ЮМП могат да не се явяват, а редовните -трябва. Заради кредитите.
Аз ще се явявам, пък ще видим. А тези кредити -400 ,както и да ги сметна не виждам от къде ще дойдат ,дори с тези 45 от държавните. confused smiley
October 17, 2011 09:12AM
Колеги, все пак сме юристи. Мисля че ако всеки намери нормативната уредба, горепосочените въпроси ще бъдат решени. Необходимо е един клик в google и 5 минути четене.

Поздрави! smiling smiley
October 17, 2011 03:12PM
Чл. 42. (1) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2007 г.) Системата на висшето образование организира обучение след завършено средно образование и се състои от следните степени:

1. образователно-квалификационна степен "бакалавър", за придобиването на която в съответствие с учебния план се изискват:

а) не по-малко от 180 кредита със срок на обучение не по-малък от три години - "професионален бакалавър по...";

б) не по-малко от 240 кредита със срок на обучение не по-малък от 4 години - "бакалавър";

2. образователно-квалификационна степен "магистър", за придобиването на която се изискват:

а) не по-малко от 300 кредита съгласно учебния план със срок на обучение не по-малък от 5 години;
October 18, 2011 08:37AM
В титулната страница на учебния план, намиращ се на е-студент на всеки един от нас пише (поне на моята със сигурност пише това) - задочна форма на обучение, 6 години , 400 кредита .
Та ако може да ми спестите клика в google и 5те минути четене .. ?

Или да перефразирам въпроса си : Задължително ли е да покрием кредитите, посочени в учебния план или законово регламентираните "не по-малко от 300 кредита" биха били достатъчни ?

П.С. С риск да бъда груба - форумът е взаимопомощ и отговори в стил "вземете и прочетете" и аз мога да дам, но не го правя нали ?

Edited 3 time(s). Last edit at 10/18/2011 08:55AM by proletna_luna.
October 18, 2011 11:50AM
С риск да бъда груб, тъй като какви ли не мнения се изказваха от колеги (не тук) и абсурдни твърдения, по този въпрос приех пасивната позиция само да насоча къде според мен е правилният отговор, без да давам каквито и да е обяснения. Нищо лично.

Edited 2 time(s). Last edit at 10/18/2011 11:51AM by jafiso.
October 18, 2011 12:21PM
Тоест правилният според теб отговор е "не по-малко от 300" ?
November 09, 2011 11:44PM
Колеги,някой знае ли кои въпроси от конспекта по Изпълнение на наказанията отпадат? Ясно,че давал един и същ въпрос на изпита,но все пак...
November 12, 2011 04:04PM
7в. Места за лишаване от свобода - обща характеристика, видове, организация и ръководство.
8в. Разпределение на лишените от свобода по затвори, поправителни домове и затворнически общежития.
11в.Приемане на новопостъпили затворници.
13в.Режим в местата за лишаване от свобода.
15в.Изменение на режима.
16в.Обществено полезен труд на лишените от свобода.
21в.Средства за поддържане на ред и дисциплина.
23в. Освобождаване от местата за лишаване от свобода.
27в. Изпълнение на наказанието доживотен затвор.
29в. Изпълнение на наказанието пробация.
tezi vaprosi ostavat za izpita
November 13, 2011 11:59AM
Благодаря!!!
November 21, 2011 12:33PM
Колеги, може ли да споделите кой въпрос се падна на изпита по Изпълнение на наказанията и беше ли позволено да се ползва законът?
November 21, 2011 01:28PM
Места за лишаване от свобода.

Не е позволено да се ползва текста на закона.
November 21, 2011 01:35PM
Благодаря! smiling smiley
re: Изпълнение на наказанията!
November 28, 2011 02:56PM
Колеги,
смятах си кредитите до момента - до 5 курс имаме 265 кредита. Ако прибавим "Изпълнение....", което е 4 кредита, "Нотариат" /по който още нямаме оценки/ - 4 кредита, НПК и ГПК, които са по 14 кредита и двата, и са задължителни дисциплини - общо кредитите ни стават 301! Не знам втория семестър какво ще се учи, но при всички положения, спокойно може да не се явяваме на "Кооп право" и "Търговска несъстоятелност". На мен лично НПК ми е признат изпит, остава ми ГПК-то.
November 28, 2011 02:58PM
Наистина, нереално е 400 кредита, понеже няма откъде да дойдат, дори и да прибавим кредитите от държавните изпити. Все пак, убечният план, публикуван в он-лайн досиетата ни е от 2005г., 100% е актуализиран, но не е качен в сайта.
December 01, 2011 09:02AM
Общо с държавните и предметите втория семестър кредитите са 363 spinning smiley sticking its tongue out Вярно не съм математик ама ...
Само,че имайте впредвид,че все пак Търговската несъстоятелност присъства в държавните та е хубаво да се вземе и научи съответно smiling smiley smiling smiley
December 02, 2011 05:47PM
Quote:
...имайте предвид, че все пак Търговската несъстоятелност присъства в държавните и е хубаво да се вземе и научи съответно

1+

Edited 1 time(s). Last edit at 12/02/2011 05:47PM by jafiso.
Re: re: Изпълнение на наказанията!
December 03, 2011 01:57PM
Колеги, за това казах, че не знам какво се учи втория семестър, но от задължителноизбираемите само правим кредитите.
Тук държавните въобще не се смятат, при наличните 301, но спокойно може да се пропусне "Кооперативно право", въпреки, че неговите кредити са 5, а на"Търговската несъстоятелност" - 3. Всеки сам преценя на кое ще се яви! Проверила съм, възможно да се пропуснат и двата, но както и вие казахте, е добре да се явим на "Търговска несъстоятелност", поради факра, че на държавните изпити ще има въпроси от нея.
September 25, 2012 07:00AM
Тази година изпитът е писмен - 1 въпрос, като възможностите официално се свеждат до три, а именно
Лишаване от свобода:
- места за лишаване от свобода
- разпределение по затвори, изправителни домове и общежития
- режими на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login